F.A.Q.

WP Google Maps Error

In order for your map to display, please make sure you insert your Google Maps JavaScript API key in the Maps->Settings->Advanced tab.

Veel gestelde vragen Chiro Troot

Wat is Chiro Troot?

De Chiro is met 79 408 leden en 15 420 leiders en leidsters de grootste jeugdbeweging van Vlaanderen. Er zijn 961 lokale groepen, waarvan Chiro Troot er een is. In 1961 werd er in Vliermaalroot gestart met een meisjeschiro onder de naam “Maagd der Armen”. Twintig jaar later kregen ook de jongens van ons dorp de kans om zich in het weekend en op kamp uit te leven, want de toenmalige pastoor besloot een jongenschiro op te richten (Chiro “Don Bosco”). Aan het einde van de jaren 1990 smolten deze twee Chiro’s samen tot Chiro Troot, waar nog steeds alle meisjes en jongens van Vliermaalroot en omstreken welkom zijn. Samen spelen, knutselen, op uitstap gaan, gek doen, verkleedpartijtjes, film kijken: er valt altijd wel iets te beleven in onze Chirolokalen en op de Chiroweide. De waarde van Chiro is onschatbaar: kinderen en jongeren leren hier samenspelen- en werken, structuur, een sportieve ingesteldheid en ze maken veel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.

Aan wie vertrouw ik mijn kinderen toe?

Aan 16 gemotiveerde en geëngageerde leiders en leidsters tussen 19 en 26 jaar. Ze offeren wekelijks met veel plezier een deel van hun weekend op om hun leden de tijd van hun leven te bezorgen. Velen van hen hebben het attest van (hoofd)animator in het jeugdwerk. De meesten hebben ook een basiskennis EHBO, of komen via hun studies (verpleegkunde, farmacie, vroedkunde,…) in contact met de medische wereld. Benieuwd wie de leiding van uw kind is? Neem eens een kijkje op de leidingsvoorstellingspagina.

Hoe oud moet je zijn om bij de Chiro te mogen?

Je mag naar de Chiro komen vanaf september in het jaar waarin je zes wordt. Voor het werkjaar 2015-2016 mogen bijvoorbeeld alle kinderen geboren in 2010 en vroeger komen.

Wanneer is het Chiro?

Onze wekelijkse activiteiten vinden plaats op zaterdag van 13u30 tot 16u30 voor alle afdelingen (niet in juli, augustus en de eerste helft van september). Uitzonderingen worden bekendgemaakt via de Gazetta della Troot, ons ledenblaadje.

Waar vinden de activiteiten plaats?

Onze lokalen liggen achter de Parochiezaal van Vliermaalroot (in de Gauwerstraat).

 

Hoeveel bedraagt het lidgeld?

20 euro per jaar. Ongeveer de helft hiervan gaat naar Chiro Nationaal, zij zorgen ervoor dat uw kind een heel jaar lang verzekerd is, mocht er iets voorvallen op de Chiro of op weg ernaartoe. De andere helft dient om (een deel van) de kosten te betalen die onze activiteiten met zich meebrengen (sport-, spel- en knutselmateriaal,…). Deze 20 euro wordt door vele ziekenfondsen integraal terugbetaald. Spreek voor meer informatie hierover gerust eens iemand van de leiding aan.

Kosten de wekelijkse activiteiten geld?

Tenzij we op uitstap gaan, hoeft er niet extra betaald te worden voor de wekelijkse activiteiten.

Wij bieden elke chiro ook drinken aan.
Dit jaar werken wij met drankkaarten die aant het begin van het werkjaar kunnen gekocht worden. De kaart kost 25 Euro.
Indien uw kind later bij de chiro komt kan er worden gepraat over een aangepast bedrag. Gelieve dan ook contact op te nemen met de leiding.
Moest uw kind eenmalig komen dan kan er altijd 0.60 Euro meegegeven worden.

Verder bieden we ook een wafel aan. deze kosten 1euro.

Waar kan ik een Chiro-uniform kopen?

Het dragen van een uniform is op onze Chiro niet verplicht, maar we vragen wel dat de leden die meegaan op kamp toch op zijn minst een t-shirt kopen om herkenbaar te zijn als groep als we op uitstap gaan. Onze eigen t-shirts van Chiro Troot zijn te verkrijgen op de Chiro zelf  tegen een democratische prijs. De andere delen van het uniform (short/rok, trui/hemd) kan je vinden bij De Banier (Vaartstraat 14 – 3500 Hasselt). Hier kan je ook andere leuke Chirogadgets kopen en met je lidkaart krijg je bovendien 10% korting op het knutselmateriaal! Meer info: www.debanier.be.

Gaan jullie ook op kamp/weekend?

Ja, elke afdeling gaat 1 keer per jaar op weekend in het voorjaar. We gaan ook allemaal samen op kamp en dit bijna altijd van 1 tot 10 (voor de leden vanaf 12 jaar) en van 3 tot 10 augustus (voor de leden jonger dan 12).

Ik heb nog vragen, wie kan ik contacteren?

Stuur eens een mailtje naar chirovliermaalroot@hotmail.com of bel iemand van de groepsleiding op.

  • Nsenga Contino (+32)472 50 50 04
  • Stef Knapen (+32)494 25 02 88
  • Prakash Wagemans: (+32)476 86 61 01